Cryolipolyse

Cryolipolyse is de nieuwste behandeling in ons instituut! Het is de droommethode wat betreft het verwijderen van vet. We werken met de Body-Wizard duo van MedCos om u met de laatste nieuwe technologie te behandelen.

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een manier om vet te verwijderen door middel van koeling. Tijdens de MedCos cryolipolyse behandeling zal vet plaatselijk bevroren worden, wat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam weer zal verlaten. Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal geen hersteltijd! Deze techniek met afwisselende koude en warmte therapie, maakt het mogelijk vet permanent te verwijderen zonder weefsel te beschadigen.

Hoe verloopt de behandeling?

Cryolipolyse wordt ook wel FreezeSculpting genoemd. Voor de behandeling is er een intakegesprek, hier bespreken we bijvoorbeeld uw wensen, de indicaties en de contra-indicaties. Vervolgens bekijken we welke zone geschikt is voor de behandeling. Tijdens de behandeling zal er een Cosbeau Antifreeze- Mask op het te behandelen gebied geplaatst worden, waarna de huid met een behandelkop vacuüm gezogen zal worden. Het doelgebied warmt binnen enkele minuten op om de vetcellen los te maken waarna de gerichte koeling zal plaatsvinden. Dit kan binnen de eerste tien minuten van de behandeling koud aanvoelen maar dit gevoel zal snel weer verdwijnen. In slechts één uur kunnen tot maximaal vier lichaamslocaties een behandeling ondergaan. Gedurende een uur kan u genieten van uw me-time door een boekje te lezen of te internetten.

Voor wie is cryolipolyse geschikt?

De behandeling is voor bijna iedereen geschikt. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen, is deze cryolipolyse behandeling geschikt. De behandeling is dus niet bedoeld om af te vallen, maar om het vet van het lichaam te verminderen, waardoor je afslankt. Voor overgewicht is dit echter niet de juiste behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het is natuurlijk per persoon verschillend hoeveel behandelingen er nodig zijn. Het hangt af van uw lichaam en uw vetpercentage, en dat is per persoon verschillend. Daarom is er altijd een intakegesprek nodig voordat u een behandeling kan ondergaan. Er zal gekeken worden naar het volume van het te behandelen lichaamsdeel. Over het algemeen zit er tussen de behandelingen 6 weken, om de huid weer rustig te laten herstellen en het effect te verbeteren.

hoe verloopt het proces in mijn lichaam?

Door middel van het initieel verwarmen van de huid wordt het vet als het ware losgeweekt. Hierdoor kan er tijdens het koelingsproces meer vet worden behandeld doordat er een grotere opname door middel van vacuüm mogelijk is van huid met vetcellen. Het onderliggende vetweefsel in het behandelgebied wordt heel nauwkeurig gekoeld met een non- invasieve behandelkop, welke het oppervlakte huidweefsel niet aantast. Wanneer vetcellen worden blootgesteld aan extreme kou wordt een natuurlijk verwijderingsproces van de vetcel in gang gezet en dit zal de vetlaag geleidelijk dunner maken. Door het verminderen van het aantal vetcellen is het resultaat een zichtbare vermindering van vetophopingen.

Wanneer zie ik resultaten van de behandeling?

Al drie weken na de MedCos cryolipolyse behandeling zijn de eerste resultaten zichtbaar en na twee maanden zal u zeker een significant verschil opmerken. Het lichaam blijft nog vier tot zes maanden na de cryolipolyse behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen.

Wat maakt de MedCos Body- Wizard Duo anders dan andere cryo behandelingen?

Met de nieuwe Medcos Body- Wizard Duo kun je met één behandeling wel vier plaatsingen tegelijk behandelen. Dus binnen 1 uur kan je op vier verschillende plekken (taille, bovenbenen..) een cryolipolyse behandeling ondergaan.